Oppgangen fortsetter også i 2005.


Vestcup 2005 har 93 påmeldte lag. Det er nå ikke lenge igjen til Vestcup har like mange påmeldte lag som under volleyballens storhetstid i Rogaland på midten/slutten av 1980-tallet. Den gang ble Vestcup arrangert i samtlige idrettshaller i Stavanger Kommune som hadde mer enn en volleyballbane.

"Det er spesielt gledelig å se at bredden i Vestcup stadig blir større, og at Vestcup blir bedre og bedre for hvert år for lag på alle nivå, såvel elite som volley2000" sier Lars Stangeland - leder for Vestcup. "Da vi for 6 år siden inkluderte aldersbestemte klasser i Vestcup var det utfra en bevisst strategi for å bidra til en positiv og langsiktig utvikling for volleyball idretten, og dette gir nå resultater." Stangeland har vært leder for Vestcup siden starten i 1986.

I år som tidligere om årene har Vestcup lykkes med å hente inn utenlandske lag, i år fra Romania. Dette betyr at elite og 1. divisjonslag som deltar i Vestcup vil få spille mot lag de ellers ikke spiller mot. De norske elitelag som ikke deltar i Vestcup drar utenlands for å få ønsket forbedredelser og matching. Vestcup og Stavanger har imidlertid vist seg å være et godt alternativ til utenlandsreiser, og det skal Vestcup fortsette å være."Vestcup 2005 blir et nytt toppår når det gjelder antall lag som deltar og utviklingen de siste 10 år har vært meget positiv" sier Frode Dyrdal som er ansvarlig for kampoppsett og liker godt det merarbeidet stadig flere lag medfører. "Dersom dette fortsetter så vil det allerede neste år være behov for å se nærmere på å arrangere deler av Vestcup i KFUM Stavanger sin egen hall Ynglingehallen som ligger like ved Stavanger Idrettshall" avslutter Dyrdal.Til neste år feirer Vestcup 20års jubileum som turnering.


Se listen over påmeldte lag her.