Det Kinesiske damelaget Tianjin Bridgestone deltar i årets Vestcup turnering.

Tianjin Bridgestone er kinesiske mestere 5 av de siste 7 årene, og 3-4 spillere er i troppen som spiller i Bejing OL. I 2005, 2006 og 2008 vant laget Asian Womens Club Championship.

Bildet er fra 2008 Asian Womens Club Championship med Tianjin Bridgestone i angrep mot Zetyssu fra Kazakhstan.

Tianjin Bridgestone ankommer Stavanger i September og skal trene sammen med KFUM Stavanger sitt elitelag. Deretter skal laget delta i Vestcup 12-14. September.

"Dette vil kunne gi deltakende lag i Vestcup veldig god matching og gjøre det enda mer attraktivt for alle lag å delta i årets største norske volleyturnering i Stavanger i år", sier formann i Vestcup komiteen Lars Stangeland.

Ettersom kineserne kommer så er det også interesse fra andre nordiske elitelag å delta i årets Vestcup.

Les mer om byen Tianjin.

 

 

Kantspilleren Li Juan (11) og liberoen Zhang Na (16) er to av de tre OL-spillerne til Tianjin Bridgestone som kommer til Vestcup i år. Begge er på førstesekseren til Kinas bronse-lag. Her fra semifinalen mot Brasils gullvinnere Sheilla (13) og Fabiana i blokk, bak opplegger Fofão. Li og Zhang var også blant de fem Tianjin-spillerne som vant OL-gull i 2004. (Foto: FIVB)

 

 

Oppleggeren til Tianjin, Wei Qiuyue (5), spilte også på Kinas bronselag i Beijing, her mot Japan. Neste turnering er i Stavanger 12.-14. september. (Foto: FIVB)